29 oktober 2007

Bygdekveld i Strandatun


Det var god stemning i Strandatun da bygdelaget arrangerte bygdekveld, lørdag 27. oktober. Med nær 80 deltakerne, ble det godt og varmt innedørs mens høststormen ulte utenfor. Nils Einestrand fra Masfjorden ledet kvelden og serverte gode bygdehistorier som fikk latteren til å sitte løst.



Spillemannslaget "Gode venner" som bestod av Birger Rongved, Finn Stedal og Ola Seljelid, underholdt med tradisjonsrik musikk og sang utover hele kvelden.


De unge jentene Ane og Tonje, gledet alle med både jazz- og pop-låter. Framføringen var så flott at undertegnede frøs nedover ryggen, mens andre trodde en tid at de mimet til "playback".









Terje Rasdal fra Masfjorden, hadde gitaren sin med og sang fine norske viser.

Senere på kvelden sang Inger-Britt og Kirsten glade sanger fra Bedehuset og Filadelfia.






Anders Veland fortalte om strandinger som utvandret til Amerika for omkring 100 år siden. Og i de to matpausene der det ble servert oksegryte med ris og senere kaffe og kaker, var det god anledning til å prate og høre nytt fra alle kanter av bygden.

Undertegnede benyttet anledningen til å oppforde alle om å ta grep om framtiden på Stranda og viste noen mulige framtidsbilder med ironi. Du kan se bildene ved å klikke på "Visjoner for Stranda".
Thorleif Rødland