24 juni 2008

Nordavinden stoppet jonsokbålet

Sterk nordavind gjorde det uforsvarlig å tenne jonsokbålet på Lundesteinen. Bygdelaget hadde invitert til grillkveld med musikk som ville gi sommerstemning, men vind og temperatur gjorde det mer til en sur høstdag. Tross vær, møtte det over 70 strandinger. Tidligere har det vært jonsokfeiring både på Nesbøkaien og Lundesteinen, men i år var Stranda samlet til ”ett rike”.
Trærne som i sin tid var plantet for å gi ly til frukttrær, gjorde virkelig nytte som levegg og to store griller varmet både mat og folk.

Kaien på Lundesteinen var ideell til fiskekonkurransen, Barn og voksne stod tett i tett utover kaien og det var premie til de som fikk både største, nest største og den minste fisken. Det hører med til historien at katten stakk av med den minste fisken før premieutdelingen.

Siden var det leker for både barn og voksne, Sekkeløp, stylter og ringleker. Stylter på våt myr var en utfordring for de fleste. Både barn og voksne moret seg med ringlekene og det var full innsats fra alle. For noen endte det med skikkelig mageplask i den etter hvert gjørmete myren.

Det ble en jonsokkveld med mye liv. Da de siste forlot stedet, stod fortsatt bålet der ubrent, men klar for en bedre anledning, siden i sommer.
Filmklipp fra jonsokkvelden blir lagt ut senere.