19 mars 2008

Påskebasaren 2008

Kombinasjonen påske, basar og rømmegrøt er tradisjon onsdag i påskeuken, på Stranda. Da møtes bygdefolket og tilreisende til hjemmelaget rømmegrøt og basar med gode velbrukte treårer og trekking av basarbøker.
Basaren viser seg å bli stadig mer populær. Selv om det i år var dekket både oppe i matsalene og i underetasjene og på flere bord enn noen gang tidligere, måtte reservebord lånt fra bedehuset i all hast settes opp. Karin Rød som i mange år har hatt ansvar for rømmegrøten hadde tross stort frammøte, heldigvis laget rikelig med grøt.

Under selve basaren i den tidligere gymsalen på skolen, kom det flere mennesker. Salen rommer omkring 200 mennesker, men i år ble den i minste laget og gangen måtte taes i bruk.
Gevinstbordene som Agnes, nå i mange år, har tatt seg av, var fylt med alt fra påskegodt til praktiske ting, pynt og leker. Noe var gitt av lokale forretninger og noe kjøpt inn av Bygdelaget. I tillegg var det mange som møtte fram til basaren med flotte, både hjemmelagete og kjøpte gevinster.
Tradisjonen tro ledet Margaret Rød trekkingen av de to omgangene med årer. Med rekordframmøte var det naturlig at det ble i knappeste laget med lodd og litt fordeling av årene måtte til.

Basaren ble avsluttet med trekking av forhåndssolgte basarbøker. Det gode gamle trekkapparatet, lånt av bedehuset, kom til heder og avgjorde de rettmessige eierne til gevinstene. Trekningslisten finner du under.