08 juni 2008

Strandamarsjen 2008

Søndag 8.juni var det igjen tid for den årvisse Strandamarsjen fra Høgdane til Velandseggane, 450 meter over havet. Gratis buss fra Ostereidet hentet turgåere utover hele Stranda.Stormen i vinter hadde herjet godt med skogen og gjorde det mange plasser vanskelig å følge turstien. Flere steder var stien derfor lagt om og de store rotveltene måtte klatres over eller krypes under. Litt høyere, ute av granskogen, ble det bedre, for tørken de siste ukene hadde gjort det fast og fint å gå overalt, også på myrene. Og på toppen, ja der var det selvfølgelig ”premier” til de heldige.

Alle aldersgrupper var representert på årets Strandamarsj, og det var kjekt at mange barn og unge deltok. De yngste var bare 4-5 år og noen var så iherdige at de nådde helt til topps!


På vei oppover var været helt ideelt til turgåing. Det var overskyet og litt frisk vind, men før de siste forlot toppen, kom både regn og tåke som gjorde det vanskelig å finne stien. Dermed ble veien ned til Veland eneste alternativ for flere.